Er zijn weer 2 mooie nieuwtjes te melden. 31 Januari hebben wij van Mevr. Toersen een kleine subsidie mogen ontvangen om nieuw materiaal te kunnen aanschaffen. Deze subsidie komt uit het potje Convenant Wijkaanpak van de Gemeente Den Helder. Samen met Mevr. Toersen zijn wij gaan winkelen bij een tuincentrum om een nieuwe kruiwagen, scheppen en wat ander klein materiaal in te slaan. Dit is voor ons een verademing aangezien ons materiaal erg versleten is geraakt.

Wij zijn de Gemeente Den Helder, en natuurlijk ook Mevr. Toersen erg dankbaar voor deze subsidie, wij kunnen er voorlopig weer lekker tegenaan !

Maar er is meer te melden !

In dezelfde week zijn wij een object rijker, namelijk de T40 kantinebunker die in de nabijheid van de M219 ligt. Deze locatie willen wij o.a. gaan gebruiken om scholen te ontvangen, lezingen te geven etc.
Twee medewerkers van de M219, (Chris Poort en Roy van Vlimmeren) gaan dit gebouw beheren en opknappen.

Rick Carnas heeft een ruimte in de T40 toegewezen gekregen om deze te gebruiken als expositieruimte voor onder andere:  bodemvondsten, uniformen en andere spullen uit de Tweede Wereldoorlog.

Samen met het dichten van het dak is dit een hele mooie start van het nieuwe jaar !

t40