Back to Top
Follow usfb fb spacerLanguage enspacer despacer nl

De Rabobank sponsord ons !

De medewerkers van de M219 waren aangenaam verrast met het besluit van de Rabobank om ons te gaan sponsoren vanuit het Raboton initiatief. Met deze donatie kunnen wij een aantal zaken van ons verlanglijstje realiseren. Zo is er nu een alarmsysteem aangelegd, en zijn er materialen aangekocht om een aantal dringende zaken af te ronden.
De sponsoring van de Rabobank heeft ons erg geholpen, waarvoor onze dank !

Open monumentendagen 10 & 11 September

Op 10 en 11 september openen wij weer de deur voor bezoekers. Wij hopen dat u onze, en bunkers van onze collega-vrijwilligers komt bezoeken !

Deelnemende bunkers zijn:

M219 Seeziel Batterie Zanddijk (10.00 tot 16.00)
FL 250 FlakGruko (Kroontjesbunker) 10.00 tot 17.00
Fort Dirkz Admiraal (10.00 tot 17.00)
R 616 Telefoonbunker (10.00 tot 17.00)

Voor de exacte locaties, kijk in het menu bunkerroute.

Graag tot ziens met de open dagen !

We hebben elektra !

Sinds deze week zijn wij aangesloten op het elektriciteitsnet. Wij zijn Stichting Stelling Den Helder dankbaar voor de inzet om de nodige vergunningen te regelen.
Zaterdag nemen wij afscheid van het aggregaat die ons twee jaar van stroom voorzien heeft. Deze gaat naar een andere bestemming.

Sponsoring voor het straatwerk

Wij zijn erg blij met de bijdrage van tuinwinkelshop.nl
Dit bedrijf heeft ervoor gezorgd dat er een mooi aangelegde stoep naast de bunker ligt, dit is een hele verbetering aangezien bezoekers die slecht ter been zijn, of kinderwagens mee hebben nu veel makkelijker bij de bunker kunnen komen.
Bezoek de website van de sponsor en zie wat voor vakwerk ze nog meer kunnen leveren.

Bunkerdag 2016

Bunkerdag 2016 is weer achter de rug. Deze keer hadden wij een alternatieve kaartverkoop, mensen die geen passe partout wilden, konden een losse kaart kopen. De belangstelling was wederom groot, en deze keer was de bunker ook echt leeg, iets wat veel respect en waardering opleverde. We hadden een leuke, bescheiden expositie die goed werd bezocht.

De M219 is leeg !

Na maanden graven is de bunker eindelijk leeg !
Onder het toeziend oog van TV Noord Holland gingen de laatste emmers zand eruit.
Wij zijn ontzettend trots op de vrijwilligers die hieraan gewerkt hebben, zonder hun was het niet gelukt.

Nieuwe sponsor

Van Straalbedrijf Schouten vernamen wij dat zij ons willen steunen met dit project. Straalbedrijf Schouten is voornemens de stalen plafonds te gaan behandelen zodat het roestproces gestopt wordt.

Sponsoring door Karwei

Wij verwelkomen onze nieuwste sponsor, Karwei Schagen.
Karwei heeft ons gesponsord met bulleye lampen, hierdoor kunnen wij ons toekomstig museum goed gaan verlichten.

Het water gaat eruit

Dankzij een sponsoring van Theo van Velzen Alkmaar gaat het vele water wat in de toren staat eruit !

Door middel van bronbemaling gaat dit bedrijf het water uit de put verwijderen. Het is nogal wat water aangezien de put een meter diep is.
Wij zijn Theo van Velzen erg dankbaar voor deze bijdrage.

Blij met gesponsord materiaal

Camping Hoeve Ons Lust heeft ons verblijd met de donatie van heel wat meters vmvk kabel en bijbehorende beugels / lasdozen !
Wij zijn hier ontzettend blij mee, we kunnen hiermee een deel van onze elektra gaan aanleggen.

Bij deze heel veel dank voor de royale donatie.

Camping Hoeve Ons Lust
Zanddijk 7
Julianadorp

Eindelijk waterdicht !

Wij zijn blij met de sponsoring van Toes Montage B.V.
Het dak was door de zware storm in juni beschadigd, waardoor het niet meer waterdicht was. Wij kunnen straks eindelijk beginnen met het droog maken van de bunker. Dit is een verademing want als het binnen ook regent is werken geen pretje, nu worden wij alleen nog maar nat van het zweet :-)

Nieuwe Sponsor

Wij verwelkomen Woningstichting Den Helder als nieuwe sponsor.
Woningstiching gaat ons helpen met materialen zoals:

  • benodigde materialen voor het aanleggen van elektra
  • verf
  • hout
  • pluggen / schroeven

Wij zijn erg blij met deze sponsoring, nu kunnen wij verder met het restaureren en opknappen van onze objecten !

T40 werkzaamheden gestaakt

Jammer, maar we hebben voorlopig alle werkzaamheden bij de T40 moeten staken. Wanneer we daar (├╝berhaubt) verder gaan is niet bekend. Door de enorme belangen van het broedgebied van de TAPUIT, is de druk op dit gebied zo inmens hoog, dat wij niet meer verder kunnen. Laten we het een communicatieprobleem noemen. Duinbeheer is ook alleen in opdracht bezig, De manier waarop dit is gegaan, verdient niet echt een schoonheidsprijs Hier had vooraf beter en grondiger over gecommuniceerd ,moeten worden. De T40 is weg ( voorlopig)...naar een oplossing voor de vergaderruimte, en de voorlichtingsruimte wordt gezocht.

Een mooi begin van het jaar

Er zijn weer 2 mooie nieuwtjes te melden. 31 Januari hebben wij van Mevr. Toersen een kleine subsidie mogen ontvangen om nieuw materiaal te kunnen aanschaffen. Deze subsidie komt uit het potje Convenant Wijkaanpak van de Gemeente Den Helder. Samen met Mevr. Toersen zijn wij gaan winkelen bij een tuincentrum om een nieuwe kruiwagen, scheppen en wat ander klein materiaal in te slaan. Dit is voor ons een verademing aangezien ons materiaal erg versleten is geraakt.

Wij zijn de Gemeente Den Helder, en natuurlijk ook Mevr. Toersen erg dankbaar voor deze subsidie, wij kunnen er voorlopig weer lekker tegenaan !

Maar er is meer te melden !

In dezelfde week zijn wij een object rijker, namelijk de T40 kantinebunker die in de nabijheid van de M219 ligt. Deze locatie willen wij o.a. gaan gebruiken om scholen te ontvangen, lezingen te geven etc.
Twee medewerkers van de M219, (Chris Poort en Roy van Vlimmeren) gaan dit gebouw beheren en opknappen.

Rick Carnas heeft een ruimte in de T40 toegewezen gekregen om deze te gebruiken als expositieruimte voor onder andere:  bodemvondsten, uniformen en andere spullen uit de Tweede Wereldoorlog.

Samen met het dichten van het dak is dit een hele mooie start van het nieuwe jaar !

t40

Gesponsorde takel opgehaald

De firma Louis Reyners uit Zaandam wilde graag een bijdrage doen aan ons restauratie project. Zij boden ons een handtakel aan voor de hele zware klussen, uiteraard zijn wij daar heel blij mee. Wij zijn afgelopen vrijdag (31-10-2014) afgereisd naar Zaandam waar de op maat gemaakte takel voor ons klaar lag. Helaas was Paula Gitsels niet aanwezig en konden wij haar niet persoonlijk bedanken voor deze schitterende takel.

Namens het hele M219 team bedanken wij de firma Louis Reyners voor hun bijdrage aan de restauratie van de bunker.

Takel2

Bunkerinformatie ontvangen

Deze nieuws sectie is nieuw, en we beginnen gelijk met goed nieuws.

Via Paul Dijkstra van Stelling Den Helder kwamen wij in het bezit van een copie van de originele bouwtekening, deze tekening komt uit het Nationaal archief. Onze dank is uiteraard groot want nu kunnen wij o.a. de ventilatie gaan proberen te herstellen. Stelt u zich eens voor, een pijp die in de muur verdwijnt, maar waarheen ? wat is de functie ?
Dit, en meer zaken, kunnen wij nu prima opzoeken waardoor wij onze restauratie werkzaamheden beter kunnen uitvoeren.
Hieronder een klein deel van de kaart, zoals u begrijpt kunnen wij niet de gehele kaart publiceren.

FaLang translation system by Faboba